Ga naar de inhoud
Over de Transparante Broker >> valkuilen bij het reageren op een opdracht

Valkuilen bij het reageren op een opdracht

Blog

Op de website van De Transparante Broker staan honderden interessante opdrachten waarop je direct kunt reageren. Wanneer je reageert, dan beoordeelt één van onze recruiters je cv en stuurt je, mits akkoord bevonden, een overzicht met verbeterpunten voor je cv. Hoe goed we ook ons best doen, soms zijn er bepaalde valkuilen waar je snel in kunt trappen… Daarom dit blog: valkuilen bij het reageren op een opdracht.

Harde deadline is hard

In onze e-mail geven we aan wanneer de opdracht sluit. Ruimschoots voor de sluitingsdatum hebben we van jou de reactie nodig, anders hebben wij geen tijd meer om je voor te stellen.

Opdrachtgevers zijn heel streng: dienen we één minuut te laat je aanbieding in, dan word je direct afgewezen, hoe goed je ook bent. Zorg daarom dat je altijd op tijd je bijgewerkte cv aanlevert!

Knock-out is echt knock-out

In elk functieprofiel staan eisen aangegeven. Dit zijn harde eisen, ook wel ‘knock-out criteria’. Voldoe je niet aan een eis, dan heeft het reageren op de opdracht echt geen zin. Je wordt dan immers door de opdrachtgever direct afgewezen.

Zorg er voor dat je in je cv, met letterlijke bewoordingen, aangeeft dat je aan de eis voldoet! Je kunt bijv. zeggen dat je 5 jaar hebt als projectleider, maar dat moet ook echt blijken uit je cv! Ook wanneer wordt gevraagd om een HBO diploma, dan geef je aan dat je een diploma hebt.

Wensen zijn geen wensen

Een wens klinkt heel erg vrijblijvend. Maar wensen van een opdrachtgever zijn dat absoluut niet! Dit zijn eigenlijk de gunningscriteria, en daar zijn punten aan gekoppeld. Hoe meer je aan de wensen voldoet, hoe meer punten je krijgt. De opdrachtgever gaat enkel met de kandidaten in gesprek die het meeste punten hebben verdiend.

Cv voldoet niet aan de eisen

Opdrachtgevers zijn ook hier heel streng op. Wanneer je een cv instuurt van 5 pagina’s en de opdrachtgever heeft aangegeven dat een cv uit niet meer dan 4 pagina’s mag bestaan, dan hoeft de opdrachtgever de 5e pagina niet beoordelen.

Ook cv’s in het Engels worden niet gewaardeerd. Overheden willen enkel cv’s in de Nederlandse taal. En vrij van spelfouten.

Conclusie

Reageren op een opdracht is een bijna een sport. Je moet binnen de tijd alles aanleveren, waarbij je aan de spelregels van de opdrachtgever voldoet. Hoe meer je voldoet aan de wensen van de opdrachtgever, hoe meer punten dat je krijgt. En die punten heb je nodig om op gesprek te kunnen komen!