Ga naar de inhoud
Over de Transparante Broker >> medewerker aan het woord tessa

Medewerker aan het woord: Tessa

Blog

Mijn naam is Tessa, ik ben 22 jaar oud. Naast mijn werk bij De Transparante Broker ben ik student aan de TU Delft, waar ik de masteropleiding Strategic Product Design volg. Ik specialiseer mij vooral in de zakelijke kant van design. Sinds maart werk ik met veel plezier bij De Transparante Broker.

Kun je wat vertellen over je werkzaamheden bij De Transparante Broker?

Mijn functie bij De Transparante Broker is ondersteunend medewerker back-end. Dit betekent dat ik help bij de werving van kandidaten. Ik ben vooral bezig met ervoor zorgen dat de kandidaten goed matchen met de uitgeschreven opdrachten. Ik controleer het cv, kijk of alles klopt en of we nog aanvullende informatie nodig hebben. Soms kan een kandidaat nog iets aan het cv verbeteren, of we vragen om een motivatiebrief. Zodra de kandidaat alles heeft aangeleverd, stel ik hem of haar voor bij de opdrachtgever.

Welke vaardigheid is belangrijk in jouw werk?

Nauwkeurig werken is echt een must. Ten eerste werken we met persoonsgegevens, waar we zorgvuldig mee om moeten gaan. Ten tweede zijn opdrachtgevers heel streng met de eisen en wensen. Een kleine fout kan een verschil maken tussen een gunning of afwijzing. Daarnaast krijgen we veel verschillende sollicitaties, waardoor je op een dag ontzettend veel informatie binnen kijgt.

Wat vind je het leukst aan je werk?

Het leukste vind ik dat je veel met mensen bezig bent. Je helpt iemand echt om aan een opdracht te komen en een nieuwe uitdaging te vinden, ook al heb ik niet altijd face-to-face contact met de kandidaten, dit doet onze senior recruiter Nelani. Het is gewoon heel leuk om te zien wanneer één van de kandidaten die ik heb begeleid bij een nieuwe opdracht mag starten. Dat voelt echt als een beloning.

We zijn hard bezig met groeien. Wat merk jij daarvan?

Het is leuk om te zien hoe we aan het groeien zijn, vooral omdat we als klein team zijn begonnen. We zijn constant bezig met processen te optimaliseren en het verbeteren van onze systemen. Dat moet ook wel, want het aantal reacties neemt dagelijks toe! Daarnaast heerst er een fijne werksfeer en wordt er vanuit het bedrijf veel tijd gestoken in begeleiding en positieve feedback.

Naast je werk bij De Transparante Broker doe je ook een masterstudie. Hoe combineer je dit?

Dit is echt de perfecte studentenbaan. We kunnen veel vanuit huis werken en zelf bepalen wanneer we werken, bijvoorbeeld in de avond of het weekend. Het werk is ook heel flexibel, wat ervoor zorgt dat ik genoeg tijd heb om aan mijn studie te besteden. Ik vind het fijn om zelfstandig te kunnen werken, en bij De Transparante Broker kregen we eigenlijk vanaf het begin al veel verantwoordelijkheid. Daarnaast leer ik ontzettend veel over de arbeidsmarkt. Veel studenten hebben geen idee wat hen te wachten staat na hun afstuderen, maar door mijn werk bij De Transparante Broker heb ik een goed beeld gekregen van welke functies er binnen bedrijven zijn en waar bedrijven naar op zoek zijn. Ook heb ik veel geleerd over hoe je je cv het beste kunt optimaliseren, iets wat ik zeker ga gebruiken na mijn studie!

Heb je nog eigen doelstellingen binnen je werk? Zijn er dingen waarin je zou willen groeien of waar je je meer mee bezig wilt houden?

Op de korte termijn wil ik graag onze processen blijven verbeteren, zodat we iedereen blij kunnen maken die op zoek is naar een nieuwe opdracht. Het is altijd leuk om te zien wanneer iemand via ons aan de slag gaat bij een opdrachtgever. Op de langere termijn zie ik mezelf zeker nog werken bij De Transparante Broker. Het lijkt me leuk om uiteindelijk meer te doen met de kennis die ik tijdens mijn studie heb opgedaan, vooral op het gebied van branding, marketing en grafisch design. Als we verder blijven groeien, zou ik graag meer betrokken willen zijn bij strategische projecten en mijn creativiteit loslaten op verschillende uitdagingen binnen het bedrijf.