Ga naar de inhoud
Over de Transparante Broker >> kerwaarde 5 alle schakels inzichtelijk en zoveel mogelijk uitgeschakeld

Kerwaarde 5: Alle schakels inzichtelijk en zoveel mogelijk uitgeschakeld

Blog

Wanneer je bij een opdrachtgever een opdracht uitvoert, dan heb je er alle belang bij dat er tussen de opdrachtgever en jou zo min mogelijk schakels zitten. Bij De Transparante Broker brengen we alle schakels inzichtelijk, en waar mogelijk schakelen we die uit.

Wat is ketenvorming?

Ketenvorming is alles wat tussen de opdrachtgever en jou zit. Soms is dat een Preferred Supplier, een Managed Service Provider of een bemiddelaar. Dat je freelancer bent of in loondienst bent van een bureau, dat maakt niet uit: elke ‘juridische entiteit’ die er tussen zit verdient aan jou.

Elke schakel in de keten heeft een overeenkomst met de andere schakel, en stuurt een factuur.

Waarom is ketenvorming nadelig voor jou?

Heel simpel: elke schakel in de keten wil aan jou verdienen. In de meeste gevallen legt elke schakel een marge bovenop je uurtarief. Je uurtarief telt echter mee bij het selectieproces. Door het verhogen van het uurtarief met de marge van de tussenpartijen neemt statistisch gezien de kans op gunning van de opdracht af.

Maar er is nog een tweede risico, namelijk het financiële risico. Stel dat één schakel in de financiële problemen verkeert, dan krijg jij of je werkgever de factuur niet betaald.

Minimale ketenvorming bij De Transparante Broker

Idealiter doet iedereen rechtstreeks zaken met de opdrachtgever, maar in de meeste gevallen kan dat niet. Bij De Transparante Broker zijn we tegen ketenvorming. Daarom hanteren we ten eerste een vaste, lage marge, waardoor je kansen op gunning zo min mogelijk worden beïnvloed. Ook gaan we altijd rechtstreeks een overeenkomst aan met de kandidaat die wordt geplaatst. In de overeenkomst zie je precies hoe de keten in elkaar zit en wie hoeveel verdient.

Wordt die kandidaat door een andere bemiddelaar voorgedragen, dan gaat De Transparante Broker ook rechtstreeks de overeenkomst met de kandidaat, en sluit ook een overeenkomst met de betreffende bemiddelaar. Zo wordt het financiële risico voor jou geminimaliseerd. De bemiddelaar in kwestie krijgt van De Transparante Broker een marge ‘self billing’ factuur gestuurd. Zodra de opdrachtgever heeft betaald, dan betaalt De Transparante Broker ook gelijk deze margefactuur uit.

Conclusie

Ketenvorming werkt meestal in je nadeel omdat enerzijds de kansen op gunning worden beïnvloed door het hogere uurtarief, anderzijds loop je meer risico. Bij De Transparante Broker brengen we de hele keten inzichtelijk zodat je precies kunt zien wie hoeveel marge pakt. Ook gaan we rechtstreeks een overeenkomst aan met de kandidaat waardoor het financieel risico wordt geminimaliseerd. 

Heb je een vraag?

Of wil je in contact komen met ons team? Neem dan contact met ons op!