Ga naar de inhoud
Over de Transparante Broker >> kernwaarde 7 wij vergroten je gunningskansen

Kernwaarde 7: wij vergroten je gunningskansen

Blog

Wanneer je op een opdracht bij De Transparante Broker reageert, dan hoef je in de basis enkel je reguliere cv aan te leveren. Eén van onze recruiters bekijkt je cv en stuurt je daarna enkele aanbevelingen voor je cv. Zo helpen wij je met het vergroten van je gunningskansen!

Reageren op een opdracht

Bij elke opdracht zie je de eisen en wensen staan. Die zijn héél erg belangrijk, want die vormen de basis voor de opdrachtgever om een eerste selectie te maken uit de stapel cv’s die ze hebben ontvangen! Maar hoe zit dat precies met die eisen en wensen?

  • Eisen zijn ‘knock-out’ criteria. Voldoen je niet aantoonbaar aan de eisen? Dan word je direct afgewezen.
  • Wensen klinkt heel vrijblijvend, maar dat is het niet! De opdrachtgever koppelt aan elke wens punten. Hoe meer je aan de wens voldoet, hoe meer punten je krijgt.

Het is dus van groot belang dat je je cv op maat maakt voor de opdrachtgever. Het voldoen aan de eisen en wensen moet namelijk letterlijk daarin terugkomen, anders is het voor de opdrachtgever niet aantoonbaar dat je aan de eisen en wensen voldoet!

In sommige gevallen vraagt de opdrachtgever ook nog om een motivatiebrief. Ook voor die brief kun je weer punten verdienen.

Degene(n) met de hoogste punten worden uitgenodigd voor het kennismakingsgesprek.

Hoe helpt De Transparante Broker het het vergroten van de gunningskansen?

Allereerst brengen we voor jou alle eisen en wensen in kaart en geven we die aan je door. We informeren je dus precies waar je cv aan moet voldoen. Ook ontvang je van ons de richtlijnen voor het cv van den opdrachtgever, zoals het aantal pagina’s of eventuele templates. Tenslotte sturen we je enkele factsheets met tips voor je cv en/of motivatiebrief.

Nadat we je aangepaste cv hebben ontvangen doen we nog een herbeoordeling. Is alles in orde? Dan gaan we je aanbieden!

Uurtarief als onderdeel van de gunningscriteria\

Bij veel opdrachten telt ook het uurtarief mee bij het bepalen van de kandidaten die worden uitgenodigd op het kennismakingsgesprek. In het vorige blog schreven we al dat we bij De Transparante Broker werken met een vaste, lage marge per gewerkt uur. Je kansen op gunning van de opdracht worden daar minimaal door beïnvloed.

Conclusie

Om je gunningskansen te vergroten is het dus van groot belang dat je cv er piekfijn uitziet in combinatie met een concurrerend uurtarief. Bij De Transparante Broker helpen we je op diverse manieren om je cv aan te laten sluiten bij de eisen en wensen. Door onze vaste lage marge worden je gunningskansen nauwelijks beïnvloed.

Meer weten?

Wil je meer weten over onze werkwijze? Hier vind je er alles over!

Heb je een vraag?

Of wil je in contact komen met ons team? Neem dan contact met ons op!