Ga naar de inhoud
Over de Transparante Broker >> kernwaarde 6 altijd duidelijkheid over marge

Kernwaarde 6: altijd duidelijkheid over marge

Blog

Bij De Transparante Broker leggen we een vaste, lage marge per gewerkt uur bovenop je uurtarief. Dat is immers ons verdienmodel. In dit blog leggen we uit waarom we voor een vaste marge hebben gekozen.

Wat is onze marge?

Wanneer je een opdracht uitvoert via De Transparante Broker dan bepaal je zelf je uurtarief. Bovenop je uurtarief rekenen we 5 euro per gewerkt uur voor de administratieve afhandeling. Die kosten worden dus doorbelast aan de opdrachtgever. 

We hebben in een ander blog uitgelegd dat je uurtarief de kansen op gunning van de opdracht beïnvloedt. De marge van 5 euro beïnvloedt de kansen op gunning van de opdracht nauwelijks.

Daarbij komt dat sommige opdrachtgevers of bij sommige opdrachten een maximum uurtarief door de opdrachtgever is bepaald. We willen dat jij een zo goed mogelijk uurtarief kunt rekenen.

Waarom geen percentage?

Veel andere bemiddelaars hanteren een percentage van het uurtarief. Bij De Transparante Broker vinden we dat raar en pervers. We zullen dat toelichten.

Stel dat je een bemiddelaar hebt die 9% van het uurtarief als marge neemt. Dan zouden ze een marge van 5,40eur pakken op een uurtarief van 60eur, en 10,35eur bij een uurtarief van 115eur. Hoe dan ook is dat al hoger dan de marge van De Transparante Broker.

Je ziet in bovenstaande dat je uurtarief van 115eur ineens naar 125,35eur gaat. Dat is significant, en kan dus je gunningskansen wel degelijk beïnvloeden, in elk geval meer dan de 5eur van De Transparante Broker.

Daarnaast ontstaat voor de bemiddelaar, die een percentage hanteert, de prikkel om minder effort te steken in iemand met een lager uurtarief dan met een hoger uurtarief. Immers, op iemand met een hoger uurtarief maken ze meer marge.

Dus: hanteert je bemiddelaar een percentage, dan werkt dat alleen maar in je nadeel. Heb je een hoog uurtarief, dan hebben ze de prikkel om meer in je te investeren maar nemen je gunningskansen juist af. Heb je een laag uurtarief, dan ontbreekt het aan de prikkel om in je te investeren.

Conclusie

Bij De Transparante Broker hanteren we een vaste, lage marge van 5 euro bovenop je uurtarief. Die marge leggen we ook contractueel vast. Een marge in vorm van een percentage werkt altijd in je nadeel.

Heb je een vraag?

Of wil je in contact komen met ons team? Neem dan contact met ons op!