Ga naar de inhoud
Over de Transparante Broker >> kernwaarde 4 zo min mogelijk tijdverlies

Kernwaarde 4: Zo min mogelijk tijdverlies

Blog

De opdrachten waar De Transparante Broker in bemiddelt, zijn afkomstig van Dynamische Aankoopsystemen. In feite zijn het mini-competities: wedstrijden tussen meerdere kandidaten. Om kans te maken op gunning van de opdracht is het noodzakelijk dat je je cv op maat maakt. Wij garanderen je wel zo min mogelijk tijdverlies!

Hoe werkt het gunningsproces?

Bij het reageren op een opdracht bij De Transparante Broker draait het om drie belangrijke elementen:

  • Voldoen aan de eisen. Voldoe je hier niet aantoonbaar? Dan word je direct afgewezen door de opdrachtgever.
  • Scoren op wensen. Hoe meer je aantoonbaar aan de wensen voldoet, hoe meer punten je krijgt.
  • Een scherp uurtarief. Daarom rekenen we een vaste, lage marge per gewerkt uur en geen percentage.

Zo min mogelijk tijdverlies

Wanneer je reageer op een opdracht van De Transparante Broker, dan hoef je uiteraard je cv nog niet op maat te maken. Eén van onze recruiters bekijkt je cv. Wanneer we onvoldoende aanknopingspunten zien, bijvoorbeeld omdat je onvoldoende werkervaring hebt, dan wijzen we je af. Zien we voldoende aanknopingspunten of hebben we twijfels, dan ontvang je van ons een uitgebreide e-mail met daarin de eisen en wensen van de opdrachtgever. Ook ontvang je van ons richtlijnen van de opdrachtgever, zoals het maximum aantal pagina’s of een voorgedefinieerd template. Tenslotte geven we je tips voor je cv.

Nu moet jij aan de slag. Zoals aangegeven is het van groot belang dat je het voldoen aan de eisen en wensen aantoonbaar in je cv laat terug komen. Gebruik exacte bewoordingen van de opdrachtgever, anders heb je kans dat de opdrachtgever het niet herkent.

Let op dat dit nog geen garantie is dat we je daadwerkelijk gaan aanbieden! Voldoe je niet aan de eisen en/of scoor je laag op de wensen? Dan heeft reageren geen zin. Maak voor jezelf die afweging. Uiteraard kun je met ons contact opnemen voor overleg.

Uiterlijk 24u voor de deadline van de aanbieding bepalen we welke kandidaat of kandidaten we voorstellen. Gaan we je niet voorstellen? Dan informeren we je tijdig.

Voorgesteld door De Transparante Broker? Wat nu?

We houden je natuurlijk op de hoogte van de voortgang. Zodra we bericht ontvangen dan hoor je dat van ons direct.

Het kan zijn dat de opdrachtgever met ons contact opneemt om je uit te nodigen voor een intakegesprek, maar het kan ook zijn dat ze je rechtstreeks benaderen.

We vragen nooit om exclusiviteit van je. Nooit. Dus reageer vooral ook op andere opdrachten.

Afgewezen door De Transparante Broker? Wat nu?

We moeten helaas wel eens iemand afwijzen, en dat vinden we nooit leuk natuurlijk. Echter, vaak kunnen we maar 1 of 2 kandidaten voorstellen bij de opdrachtgever en moeten we een keuze maken uit welke kandidaat of kandidaten we daadwerkelijk gaan voorstellen. We kijken dan puur naar welke kandidaat in onze ogen de meeste kans maakt op basis van de scope op de wensen en tarief.

Wanneer we je afwijzen, dan is dat altijd doordat een andere kandidaat dus beter scoort. Het staat je uiteraard vrij om dan nog via een andere bemiddelaar te reageren op de opdracht. We staan dat niet in de weg.

Conclusie

Reageren op een opdracht kost altijd tijd. Je moet energie steken in een cv dat aansluit bij de opdracht, zodat de opdrachtgever kan zien dat jij de beste kandidaat bent. Vanuit De Transparante Broker helpen we waar we kunnen: we geven je advies over je cv en motivatie.

Heb je een vraag?

Of wil je in contact komen met ons team? Neem dan contact met ons op!