Ga naar de inhoud
Over de Transparante Broker >> kernwaarde 3 altijd eerlijk en duidelijk over de opdrachtgever

Kernwaarde 3: altijd eerlijk en duidelijk over de opdrachtgever

Blog

Herken je dit: ‘voor mijn directe eindklant, een grote gemeente in Noord-Holland, ben ik op zoek naar …’?  Hier hebben we bij De Transparante Broker dus een hekel aan. Wij zijn altijd eerlijk en duidelijk over de opdrachtgever!

Waarom andere bemiddelaars opdrachtgevers niet noemen

Heel veel bemiddelaars noemen dus de naam van de opdrachtgever niet. Eigenlijk is er maar één echte reden voor: ze zijn bang dat je via een ander kanaal of zelfs rechtstreeks gaat reageren op de opdracht. En dat scheelt de bemiddelaar natuurlijk aan marge. Om zichzelf te beschermen noemen ze dus de opdrachtgever niet.

‘Wie de opdrachtgever is, mag ik niet zeggen van de opdrachtgever’

Een geheim project? Schaarse expertise? Concurrentiegevoelige informatie? Dat is natuurlijk kletspraat. Er is geen enkele opdrachtgever, zeker niet in de (semi)overheidssector, die niet bij naam genoemd wil worden. Dus wil de bemiddelaar niet zeggen die de opdrachtgever is? Trap er niet in en hang te telefoon op!

Opdrachtgever A is eigenlijk opdrachtgever B

Of te wel, de niet-bestaande opdracht. Stel, je ziet een opdracht bij opdrachtgever A voor ‘projectleider’. Je neemt contact op met de bemiddelaar. De bemiddelaar geeft aan dat dit een unieke opdracht is, en dat alleen hij mag leveren. Hij zegt toe je te gaan voordragen. Even later krijg je te horen dat je het niet bent geworden (logisch, want die opdracht bestond immers niet), maar dat de bemiddelaar ook nog bij opdrachtgever B een opdracht heeft voor ‘projectmanager’ bij ‘een andere gemeente’, en dat hij je daarop al heeft voorgesteld… Ons advies: niet in meegaan, want je weet niet waarvoor je tekent.

Conclusie

Er is heel veel schimmigheid in de wereld van externe inhuur. Niet bij De Transparante Broker. Wij zijn altijd eerlijk over wie de opdrachtgever is. Wij hebben niets te verbergen!

Heb je een vraag?

Of wil je in contact komen met ons team? Neem dan contact met ons op!