Ga naar de inhoud
Over de Transparante Broker >> kernwaarde 2 altijd duidelijk en eerlijk over de herkomst van de opdacht

Kernwaarde 2: altijd duidelijk en eerlijk over de herkomst van de opdacht

Blog

Er zijn talloze plekken in Nederland waar je als bureau en freelancer kunt reageren op opdrachten. Heel vaak wordt er vaag over gedaan waar de opdrachten vandaan komen. Bij De Transparante Broker zijn we altijd duidelijk en eerlijk over de herkomst van de opdracht. In het vorige blog hebben we al geschreven dat onze opdrachten van Dynamische Aankoopsystemen komen.

Wat is een Dynamisch Aankoopsysteem?

Een Dynamisch Aankoopsysteem is een inkoopportaal van een (semi)overheidsorganisatie. Zo maken bijvoorbeeld Gemeente Amsterdam en Provincie Noord-Brabant gebruik van zo’n Dynamisch Aankoopsysteem. Een Dynamisch Aankoopsysteem is een construct uit het Europees aanbestedingsrecht.

Je kunt jezelf op zo’n portaal registreren en om toelating vragen. Het lastige is dat er bijna 200 van die portalen zijn, met allemaal hun eigen toelatingsproces, complexe juridische documenten, voorwaarden en referentie eisen. Daarnaast kun je pas reageren op opdrachten die worden gepubliceerd nadat je bent toegelaten. Dus zie je vandaag een interessante opdracht en wil je nog even met terugwerkende kracht op het Dynamisch Aankoopsysteem inschrijven, dan kan dat dus niet.

Daarbij komt dat sommige van die portalen moeilijk vindbaar zijn en moet je voor de meeste portalen weer unieke inloggegevens aanmaken.  En ben je toegelaten, dan krijg je een eenregelig berichtje dat er een nieuwe opdracht is gepubliceerd, waarna je moet inloggen en in allerlei documenten en formulieren de details van de opdracht bekijken. Tenslotte is het landschap van al die Dynamische Aankoopsystemen de hele tijd in beweging: er komen nieuwe Dynamische Aankoopsystemen bij, andere verdwijnen weer. Klinkt als een boel werk hè?

Inschrijven op een Dynamisch Aankoopsysteem

Zoals we hierboven uit hebben gelegd zijn Dynamische Aankoopsystemen niet heel erg handig voor bureaus en freelancers. Eigenlijk zijn er 3 manieren om zaken te doen met een opdrachtgever via een Dynamisch Aankoopsysteem:

  1. Vind het Dynamisch Aankoopsysteem en ga door het toelatingsproces.
  2. Besteed het inschrijven en onderhoud uit aan DAS-Service
  3. Laat je ontzorgen door De Transparante Broker!

Conclusie

De opdrachten op de website van De Transparante Broker komen van Dynamische Aankoopsystemen. Wij zijn bijna overal toegelaten, houden permanent onze inschrijvingen bij en schrijven ons ook direct in zodra er een nieuw Dynamisch Aankoopsysteem bij komt. Zo heb je altijd het meest actuele en volledige aanbod tot je beschikking!

Heb je een vraag?

Of wil je in contact komen met ons team? Neem dan contact met ons op!