Ga naar de inhoud
Over de Transparante Broker >> hoe herken je een warme stoel

Hoe herken je een warme stoel?

Blog

Overheden en semi-overheden zijn verplicht om alle opdrachten publiekelijk aan te besteden. Dat doen ze via intermediairs en marktplaatsen. Maar het kan natuurlijk voorkomen dat de inhurend manager eigenlijk al een voorkeurskandidaat heeft. We noemen dat ook wel een warme stoel. Het volgen van het inhuurproces voor de voorkeurskandidaat is dan enkel nog maar een formaliteit. 

Maar voor jou is dat natuurlijk een groot probleem! Je investeert tijd in het op maat maken van je cv en schrijven van je motivatie, zonder dat je weet dat er al een voorkeurskandidaat is. Hoe herken je een warme stoel?

Hoe werkt een gunning van een opdracht?

We hebben hier al eerder over geschreven. Bij elke opdracht draait het die zaken:

Hoe herken je een warme stoel?

Eigenlijk draait het hier om het herkennen van extreme eisen en wensen. Enkele voorbeelden:

  • Kandidaat heeft minimaal 5 jaar ervaring met een systeem dat intern is ontwikkeld
  • Kandidaat heeft een WO opleiding wiskundige informatica en een WO opleiding geschiedenis
  • Kandidaat beschikt over juridische en IT kennis

Twijel je nog?

Bij De Transparante Broker kunnen we aan de opdrachtgever een vraag stellen. Vaak is hier een beperkte tijd voor. Dus hoe eerder we je vraag kunnen voorleggen aan de opdrachtgever, hoe beter het is!

Conclusie

Warme stoelen zijn voor de voorkeurskandidaat geweldig, maar voor alle overige kandidaten heel vervelend. Je kunt ze vaak herkennen door het stellen van hele hoge eisen of schaarse combinaties van eisen en wensen. Weet je het niet zeker? Neem contact met ons op en we leggen het voor aan de opdrachtgever.