Ga naar de inhoud
Over de Transparante Broker >> detacheerders opgelet wij werken niet alleen samen met freelancers

Detacheerders opgelet! Wij werken niet alleen samen met freelancers!

Blog

Bij De Transparante Broker hebben we honderden opdrachten beschikbaar vanuit overheden en semi-overheden. Deze opdrachten zijn niet alleen toegankelijk voor freelancers, maar uiteraard ook voor medewerkers van detacheerders! In dit blog leggen we dat verder uit.

Herkomst van opdrachten

De opdrachten op de website van De Transparante Broker komen bij Dynamische Aankoopsystemen (DAS’en) vandaan. Dat zijn inkoopportalen van aanbestedingsplichtige organisaties. Daarvan zijn er ongeveer 150 in Nederland, gericht op externe inhuur. Als detacheerder kun je uiteraard jezelf inschrijven, maar dat is een boel gedoe. Zo moet je de hele tijd de markt in de gaten houden, want DAS’en komen en gaan. Ook moet je ervoor zorgen dat je papierwerk blijvend op orde is, en de eisen daaraan verschillen weer per DAS.

Bij De Transparante Broker zijn we ingeschreven op nagenoeg alle DAS’en en publiceren we de opdrachten door op onze website. Als bureau hoef je dus niets meer zelf te regelen!

NEN4400 certificering

De Transparante Broker is NEN4400/SNA gecertificeerd. Daaruit blijkt dat wij handelen conform de NEN4400 norm, een keurmerk voor de uitzendbranche. Wij worden getoetst op afdracht van belastingen, het uitvoeren van een wettelijke identificatie en

De NEN4400 normering schrijft voor dat 75% van de omzet, die afkomstig is van detacheerders, afkomstig moet zijn van detacheerders die, net als De Transparante Broker, NEN4400 gecertificeerd zijn:

  • Ben je als detacheerder NEN4400 gecertificeerd? Dan is dat prima. We kunnen dan zonder problemen je medewerker op een opdracht plaatsen.
  • Ben je als detacheerder niet NEN4400 gecertificeerd? Dan kunnen wij je medewerker voor de duur van de opdracht payrollen, waarbij we een afdracht aan jou doen.

Overigens gaan steeds meer opdrachtgever vragen om een NEN4400/SNA certificering. Dit is voor sommige Dynamische Aankoopsystemen inmiddels ook een toelatingseis.

Conclusie

Als detacheerder doen we vanuit De Transparante Broker graag zaken met je! Belangrijke voorwaarde is dat je NEN4400 gecertificeerd bent. Ben je dat niet? Dan kunnen we je medewerker voor de duur van de overeenkomst in dienst nemen en aan jou een afdracht doen.